Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radim Sochor

Rozhovor se zakládajícm členem české asociace racketlonu a trojnásobným vítězem mistrovství České republiky (2005, 2006 a 2007) Radimem Sochorem:

Radime, jak jsi se dostal k racketlonu?
"Pořádal jsem již dříve raketovou ruku, aniž bych věděl, že se nějaký racketlon se ve světě hraje. Rok po mě začali Brňáci dělat raketový čtyřboj. A teprve potom jsem se dozvěděl, že se hraje ve světě jakýsi "racketlon".
A jak jsi se o tom dozvěděl?
Rakušáci přišli do hotelu Průhonice a chtěli tu udělat Racketlon - Czech Open - to bylo na podzim roku 2004 a příští rok na jaře 2005 jsme založili asociaci.
pravák X levák?
"Levák, bohužel přeučený na praváka, takže je jasné, že bych hrál ještě daleko lépe :-)"
tvoje nejsilnější disciplína?
stolní tenis - hrával jsem 1. ligu + širší kádr reprezentace v 16. letech - to jsem s tím skončil a hrál to potom už jen rekreačně
nejoblíbenější?
badminton - ten hraji 4-5 let
nejslabší disciplína?
squash - ten mě i baví nejméně, je nejméně společenský
tvůj zatím největší úspěch v racketlonu?
1. místo ve světovém žebříčku v mixu
největší "skalp"?
O. Kudicke a s Dickertem prohra o jediný bod
cíl v Racketlonu?
Můj cíl je aby mě racketlon stále bavil, aby mě co nejpozději začal nudit. Baví mě, že přes zimu si můžu trénovat něco jiného, než v létě.
Co ti na racketlonu připadá zajímavé?
To že si mohu zahrát (zatím) proti absolutní světové špičce. V jednotlivých těch 4 sportech bych absolutně neměl šanci si zahrát s špičkovými specialisty. Tady si klidně mohu zahrát se Stefanem Edbergem, nebo s jiným špičkovým hráčem v tom kterém sportu, pokud se tedy zúčastní turnaje v Racketlonu, jakože se občas někdo zúčastňuje. A dokonce mohu takového hráče i porazit!
Jak často ty sporty trénuješ?
stolní tenis: vůbec, squash: velmi málo (jednou za čas a vlastně ani nemám moc s kým), tenis - hodně přes léto, badminton - dost přes zimu.