Jdi na obsah Jdi na menu
 


Časté dotazy

Kdo se stará o rozvoj racketlonu v ČR?

Česká asociace racketlonu (ČAR), založená v roce 2005 je nezisková organizace (občanské sdružení), která je členem sdružení národních sportovních svazů (ČSTV) a členem Mezinárodní racketlonové federace (FIR)

Co ČAR pořádá?

Sérii národních turnajů Czech Tour každých 4-6 týdnů a 1-2 mezinárodní turnaje ročně, zařazené v sérii World Tour.

Účast v turnajích Czech Tour není vázána členstvím v ČAR. Propozice každého turnaje se způsobem přihlašování jsou zveřejněny na domácích stránkách vždy 2-3 týdny před termínem konání turnaje.

Na těchto turnajích je vyhlašováno několik kategorií v singlech (zpravidla ženy, muži, senioři 45, příp.55) i deblech (mužské debly, smíšené debly, sen. debly).

Turnaje Czech Tour jsou pořádány v areálech s potřebnou sportovní vybaveností (stolní tenis, badminton, squash, tenis). V současné době jsou to zejména:

  1. Club hotel Praha – Průhonice
  2. Sportcentrum Step, Praha 9
  3. Tennis Club Prostějov
  4. Omega Olomouc

Předběžný kalendář národních i mezinárodních turnajů je zveřejněn na domácích stránkách vždy v prosinci předchozího roku.

Co ČAR zajišťuje?

ČAR eviduje výsledky ze všech oficiálních turnajů Czech Tour a aktualizuje národní výkonnostní žebříček. Pravidelně informuje o účasti našich hráčů na mezinárodních turnajích i Mistrovství světa.

Co ČAR ještě nabízí?

Umožňuje uzavření individuelního členství a svým členům nabízí zajímavé výhody, prezentované na každý kalendářní rok. Je to například:

  1. - sleva 20% na startovném v turnajích Czech Tour
  2. - sleva na startovném v turnaji Czech Open
  3. - příspěvek na startovné ve vybraných turnajích World Tour
  4. - zvýhodněné podmínky pro trénink racketlonových disciplin ve vytypovaných sportovních zažízeních

     

Výše ročního členského poplatku je stanovena výborem ČAR a vyhlášena vždy na konci předchozího kalendářního roku

Jak je to s účastí v mezinárodních turnajích?

Účast v oficielních mezinárodních turnajích série World Tour je podmíněna individuelní registrací každého hráče na mezinárodním racketlonovém portálu www.resultreporter.com a vázána úhradou ročního poplatku hráčské licence (v r. 2009 činil poplatek 10.- Є), splatného na prvním turnaji.

ČAR se dále dle svých možností stará o propagaci racketlonu a vyhledává partnery na zajištění lepších podmínek pro další rozvoj.

Oceníme každou iniciativu tohoto druhu ze strany hráčů a jejich příznivců. Pro další informace jsme vám k dispozici na adresách:

rejthar(zavináč)chpp.cz.
janport(zavináč)centrum.cz